Belediye Başkanımız Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu’nun Tıp Bayramı Mesajı

Olağanüstü günler yaşadığımız 2020 yılı, tüm dünyaya sağlık çalışanlarının değerini, emeklerinin kıymetini bir kez daha gösterdi.

Covid-19 salgınında ilk vakalarının görüldüğü günden bu yana, sağlık hizmetinde niteliğin değerini çok daha iyi anlamış olduk. Dünyanın gündemini tamamen değiştiren Covid-19 salgınıyla mücadele konusunda en ön safta bulunan, salgını kontrol altına alabilmek ve can kaybını en aza indirmek için var gücüyle çalışmalarına devam eden doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Topluma karşı görevini yerine getirebilmek için evinden, çocuklarından, ailesinden ayrı kalan sağlık çalışanlarını büyük bir minnetle izledik. Buna karşılık; zaman zaman sağlık çalışanlarımıza karşı gösterilen şiddet ve kötü muamele hepimizi derinden yaralamakta, toplum vicdanına dokunmaktadır. Tüm halkımızı bu konuda hassas ve özenli davranmaya davet ediyor, halkımızın bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum.

Bizler Kastamonu Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor, sağlık çalışanlarımızın güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamında hizmetlerine devam edebilmeleri için gerekli önlemleri alıyoruz. Sevgili Kastamonu halkımızın da yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti alması için yapılan reformları yakından takip edip uyguluyoruz.

Bu kutsal ve saygın mesleği büyük bir özveri ile yerine getiren tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, pandemi sürecinde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımızı da minnet ve rahmetle anıyorum.