Turizm Fakültesi Öğrencilerimizi Köylerimize Gönderelim
Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağı Açılışında Konuşan Belediye Başkanımız Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’ndan 812 Çeşit Yemek İçin Öneri:
Belediye Başkanımız Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı’nın açılış törenine katıldı.
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine ayrıca Vali Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ömer Sülün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Kutay Oktay, Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Yurt, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler de katıldı.
Programın açılışında konuşan Belediye Başkanımız Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu; “Gastronomi konusunda iddialı olan Kastamonumuz için önemli bir adım. Geçenlerde sevgili hocalarım ziyarete geldiklerinde, bu 812 çeşit yemeği şimdi Sayın Rektörümüz de dile getirdi, 812 çeşit yemeğin ne kadarını uygulamada biliyoruz dediğimizde rakam 300’lere gelmemişti. Dolayısıyla orada da bir öneride bulunmuştum. O önerimi de buradan yenileyim. Bizim bin 50 civarında köyümüz, neredeyse 4 binlere yaklaşan yerleşim yerimiz var. Özellikle kırsalda bu yemeklerin ne kadarı günümüzde hala yapılıyor, uygulanıyor bilmiyoruz. Bu konuda belediye olarak biz de işin ucundan tutalım ve bu yerleşim yerlerinin hepsine Turizm Fakültesi öğrencilerimizi göndererek hem hangi yemekler yapılıyor hem de bu 812 çeşidi yakalama yönünde bir çalışma yapalım diye söylemiştim. İnşallah en kısa zamanda bunu da hayata geçiririz. Çünkü 812 çeşidi dile getiriyoruz ama ‘Kardeşim neymiş bu 812 çeşit?’ dediklerinde verecek çok fazla cevabımız yok. Bu tarifleri mutlaka ama mutlaka bir doküman haline getirmemiz gerekir ki fonksiyonu ifa edilmiş olsun. Tabi bir de işin en önemli taraflarından bir tanesi özellikle mutfak sanatları deyince evet, artık mutfak bir sanat haline geldi. Nasıl biz yerken itina ile kesiyoruz, biçiyoruz sunumu da aynı şekilde çok önemli. Özellikle turizm iddiasında olan bir şehir için, gastronomi de iddialı olduğunu söyleyen bir şehir için en önemli şeylerden bir tanesi sunum. Bunun da eğitimin bir parçası olmasından ayrıca memnuniyet duyuyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte daha güzel şeyleri bu alanda hayata geçirebiliriz” dedi.
Programın açılışında Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan kokteyl sunumu yapılırken Orhan Şaik Gökyay Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de müzik dinletisi gerçekleştirdi. Program uygulama mutfağının gezilmesi ile son buldu.