Şehidimizin Ailesine Şehadet Belgesi Verildi

Şehit Erbil’in ailelerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından tevci edilen “Şehadet Belgeleri” verildi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, görev dönüşü kaza yapan araçta yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Furkan Erbil’in (29) ailesine Şehadet Belgeleri verildi.
Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinloğlu, Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç ve Garnizon Komutanlığı’na bağlı bir çok yetkili eşliğinde Şehit Erbil’in merkez Aktekke Mahallesi Acısu Sokak’ta yaşayan ailesi ile Kuzeykent’te yaşayan ailesini ziyaret etti. Şehit ailelerine Kastamonu Valisi Avni Çakır tarafından şehadet belgeleri verildi.
Şehadet belgesini, şehit ailesine Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına takdim ettiğini söyleyen Çakır, “Sizlerin oğlu bizim de kardeşimiz, evladımız olmuştur. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Şehitlerimizin ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum” diye konuştu.
Şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu belirten Başkan Vidinloğlu ise, “Bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizin haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizlerin en önemli görevidir. Sizler şehitlerimizden devletimize, milletimize, bizlere en büyük, en kıymetli emanetlersiniz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna kahramanca mücadele eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Emanetlerine her zaman sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

METANETİMİ KORUYORUM

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, görev dönüşü kaza yapan araçta yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Furkan Erbil’in babası Kaya Erbil metanetlerini korumaya çalıştıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi; “Hüzünlüyüz, Allah bizlere sabrını, selametini fazlasıyla verdi ancak eşim için aynı şeyi söyleyemem, ana yüreği ne de olsa, onun bir an olsun aklından çıkmıyor. Yüreği sızlıyor fakat bu devlet için ne mutlu ki bize bir şehidimiz var” dedi.