haberler

Belediye Başkanımız Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu’nun Dündaş Taşer’in Ölüm Yıl Dönümü Mesajı

Dündaş Taşer, İslam’a, Türklüğe, Türk’ün teşkilatçılığına ve büyük devlet kurma hassasiyetine hayran, keskin görüşlü, kıvrak zekalı büyük bir Türk milliyetçisiydi. Geniş tarih bilgisi, milletine olan inanç ve güveniyle meselelere fevkalade isabetli teşhisler koymuş, çözümü yine milletinde bulmuştu. Müstesna şahsiyetiyle davasını yaşayan yılmaz bir mücadele adamı olarak tarihe adını yazdırmıştır.

Çelikleşmiş iradesiyle Türk milliyetçiliğinin yiğit bir savunucusu, bir Alperen ahlâkıyla ülkücü gençliğin yetiştiricisi, isim babası ve onların ruhlarını mayalayan insandır. Üniversitelerde ve Anadolu’da ‘’Ülkücü Hareket’’ ismiyle siyasi kimliğe bürünen ülkücü gençlik teşkilatlarının kurulma çalışmalarının öncüsüdür.

 Taşer siyaseti bir gaye olarak değil, milletine ve ülkesine hizmet yolunda bir araç olarak görmüştür. Siyasette dürüstlüğü erdemliliği şiar edinmiş gerçek bir dava insanıydı. Politik hayatta Taşer, fazileti, inancı, fedakârlığı, sevgiyi, tevazu ve ülkücülüğü temsil etmiştir. Siyasi arenadaki dostları ve hasımları da onun engin tarih, kültür, siyaset bilgisine hayran kalmıştır. Onun yapmış olduğu tespitler ve değerlendirmeler bütün kesimler tarafından dikkate alınmış ve bu yolda merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ile birlikte yürümüştür.

Bugün onun izinden gidip Türk milliyetçiliğinin savunuculuğunu ve koruyuculuğunu yapmak Dündar Taşer kararlılığında dürüstlüğü ve erdemliliği kendine vazife edinmiş siyasi kimlikle hizmet vermek onur ve şeref meselesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk İslam tarihine adını yazdırmış ve ömrünü büyük düşünen ve büyük idealleri olan milliyetçi gençliğini yetiştirmeye adamış büyük devlet insanı Dündaş Taşer’i ölümünün 49. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyor, onların izinde parlak ve ülkücü nesiller yetiştireceğimize söz veriyorum.