haberler

Belediye Başkanımız Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu’nun 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Gazete Mesajı

Hayatımızın her döneminde bizlere sevgi, hoşgörü ve özveriyle destek olan kadınlarımız her zaman el üstünde tutulmayı, sevgiyi ve saygıyı hak ediyorlar. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları her türlü şiddetin engellenmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararı ile ilan edilen bir gündür.

Kadına yönelik şiddet yalnızca kadına değil aynı zamanda topluma zarar vermektedir. Ülkemizde insan haklarının demokrasinin, eşitliğin ve hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi için kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda farkındalık yaratmak ve bu durumun önüne geçmek oldukça önemlidir.

Maalesef ülkemizde kadına yönelik şiddet olaylarına rastlıyor ve hatta kadın cinayetlerinin acısını sıkça yaşıyoruz. Şiddet olaylarının önüne geçilmesi noktasında en büyük tedbir ahlaken bilinçli ve eğitimli bir toplum yaratmaktan geçmektedir. Öncelikle her bireyde ahlaki, vicdani ve dini eksende bir bilinç yaratılmalıdır. Bu bilincin oluşmasında ailelerimizin rolü çok büyüktür. Yalnızca bireysel bilincin değil toplumsal bilincin oluşması da oldukça önemlidir. Toplum olarak eğitim seviyemizde gözlenecek yükselmeler sosyal refahı da beraberinde getirecektir.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, ayrımcılığın ortadan kaldırılması için çok yönlü politikalar üretmemiz ve bu mücadelenin toplumun tüm kesimleri tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte mücadele ederek, bu şiddetin önüne geçmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde yaşama hakkı elinden alınmış tüm kadınları saygıyla anıyorum.