Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu: “Türk Dünyası’nı Çok Daha Güzel Günler Bekliyor”

Belediye Başkanımız Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, 21. Türk Dünyası Günleri çerçevesinde Belediye Başkanlığımız tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Azerin ve Grup Dem konserleri sonrası yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Sevgili sanatçımız Azerin’e aramızda bulunduğu için teşekkür ediyorum. Tabi diğer arkadaşlar da sağ olsunlar bihakkın çok güzel icra ettiler. Bu akşam Kırım’a gittik. Özbekistan’a gittik. Kerkük’e gittik. Son anda Doğu Türkistan’a gittik. İsa Yusuf Alptekin’in ruhu şad olsun. Sağlığında ziyaret etmek, hayır duasını almak bana kısmet olmuştu. Allah gani gani rahmet eylesin. Türk Dünyası’nın bağımsızlığı için mücadele veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazi olup sonrasında Hakk’a yürüyenlere yine rahmet diliyorum. Ayakta kalanlara ve mücadeleye devam edenlere güç kuvvet, metanet diliyorum. İnşallah Türk Dünyası’nı çok daha güzel günler bekliyor ve inşallah bunu birlikte başaracağız.

“KASTAMONU’DA MEYDANDA GÖNÜLLERİ BİRLEŞENLERİ GÖRMEK AYRI BİR MUTLULUK KAYNAĞI”

Bu akşam gönül coğrafyamıza hitap ettiniz. Ben tabi Azerbaycan deyince, Azerbaycan’ı çok fazla ayırmak istemiyorum. Güney Azebaycan’dan girdik coğrafi olarak. Şehriyar’ın şehrinden girdik. Heyder Baba’dan bize selam getirdi sevgili sanatçımız. Akabinde Çolpan’ın diyarına… ‘Kimin üreyinde bir tel kırılsa, menim üreyimdir menim üreyim’ diyen sevgili, Allah rahmet eylesin, Bahtiyar Vahapzade’nin memleketinden seslendi. Birkaç gün önce ölüm yıl dönümünde andığımız, hatırladığımız büyük devlet adamımız Ebulfeyz Elçibey… O’na da, mekânı cennet olsun, Allah’tan rahmet diliyorum. Tabi turan eli için konuşmak zordur. Biz zor günlerde konuşmuştuk ve hala da konuşmaya devam ediyoruz. İnanıyorum ki Atsız Ata’nın dediği gibi ‘Gönülleri birleşenler selam sizlere… Ve Kastamonu’da meydanda gönülleri birleşenleri görmek ayrı bir mutluluk kaynağı. Bir süredir inkitaaya uğramış Türk Dünyası Günlerini tekrar başlatmış olmanın onurunu yaşıyorum. Bu konuda yardımcı olan bütün arkadaşlarıma da çok çok teşekkür ediyorum. Çok kısa bir süreye sığdırmaya çalıştık. Ama bundan sonraki yıllar için Allah ömür verirse, Allah nasip ederse Türk Dünyası’nın hemen her kesiminin temsilini inşallah Kastamonu’da gerçekleştireceğiz.”

Birlik ve beraberliğimizin daha fazla pekişmesi adına Belediye Başkanlığımız tarafından tertip edilen 21. Türk Dünyası Günleri Azerin ve Grup Dem konserleri vatandaşlarımızın da büyük coşkusuna sahne oldu.