Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu Sağlıklı Yaşam Standını Ziyaret Etti

Belediye Başkanımız Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu şehirler arası otobüs terminalinde açılan sağlıklı yaşam standını ziyaret etti.

Belediye Başkanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirilen proje kapsamında ilimiz şehirler arası otobüs terminalinde sağlıklı yaşam standı açıldı. Son yıllarda dünyada ve ülkemizde artış gösteren, aynı zamanda önemli bir halk sağlığı sorunu olan kanser, kalp damar hastalıkları ve diyabete yönelik oluşturulan mücadelede eğitim, taramalar ile erken teşhisin önemi göz önünde bulundurularak Belediye Başkanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Sağlıklı Yaşam Standı’ etkinliğini ziyaret eden Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Saadettin Yazı’dan da çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu yapılan çalışmanın halk sağlığını koruma noktasında çok büyük bir önem ifade ettiğini de dile getirdi.

Gün boyunca otogar monitörlerinde, ‘Kanser Nedir?, Meme Kanseri, Kanser Taramaları, Artrit, Kalp Masajı, Hipertansiyon ve Obezite’ konulu kamu spotları yayınlanarak vatandaşların bilgi sahibi olmaları sağlandı. Stantta Sağlık Bakanlığınca, “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganı vurgulanarak önlenebilir kanser türleri için KETEM, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde yürütülen kanser taramaları konularında da bilgiler verildi. Ayrıca tarama yaş gruplarına uyan bireyler de KETEM’e yönlendirildi.

Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu ve İl Sağlık Müdürü Dr. Saadettin Yazı’nın yanı sıra Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Yüksel Kutlu, Başkan Yardımcısı Dr. Atakan Özdemir ve Kastamonu Şehirler Arası Otobüs Terminali Müdürü Fatih Yaman’ın da katıldığı etkinlikte vatandaşlara afiş ve broşürlerle de bilgilendirme yapıldı.