Galip Vidinlioğlu: “İnşallah Gastronomi Konusunda Şehrimizi Zirveye Ulaştıracağız”

Belediye Başkanımız Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nin açılış programına katıldı.

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediye Başkanlığı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KATSO) işbirliğiyle katılımın sağlandığı ve Ankara ATO Congresium’da Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katılımları ile gerçekleştirilen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nin açılış programında yer alan Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu, zirvenin Kastamonu ve şehrin yöresel lezzetleri için çok önemli bir mecra olduğunu ifade etti. Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu açıklamasında; “Kastamonu’nun zengin mutfağını bizler biliyoruz. Ama bunu sadece bizim bilememiz yeterli olmaz. Bu mutfağı ülke çapında hatta uluslararası boyutta tanıtmalıyız. İşte o zaman tüm çabalarımız gerçek karşılığını bulmuş olur. Bugün bu zirvede coğrafi işarete sahip olan ve çalışmaları devam eden ürünlerimizle yer alıyoruz. Ama daha yüzlerce sayısız lezzet Kastamonu’da mevcut. Bu lezzetleri insanlara anlatmak çok önemli. İnşallah gastronomi konusunda şehrimizi zirveye ulaştıracağız. Biz bu potansiyele sahibiz ”dedi.

Kastamonu zirveye coğrafi işaret alan Siyez Bulguru, Kastamonu Simidi, Kastamonu Çekme Helvası, Kastamonu Taş Baskısı, Kastamonu Simit Tiridi, Kastamonu Pastırması, Taşköprü Sarımsağı, Taşköprü Kuyu Kebabı, Daday Etli Ekmeği, Devrekani Hindi Banduması, Pınarbaşı Kara Çorbası ve Tosya Pirinci’nin yanı sıra coğrafi işaret çalışmaları devam eden Kastamonu Kestane Balı, Kastamonu Siyez Unu, Kastamonu Örme Fanilası, Kastamonu Üryani Eriği, Kastamonu Yaş Tarhanası, Doğanyurt Kestane Balı, Araç Soğanı, Cide Ceviz Helvası, Devrekani Cırık Tatlısı, Fındık Şekeri, Şehit Şerife Bacı Mantısı, Göce Çorbası ve Tosya Kıstısı ile katılım sağladı.

Kastamonu’nun yöresel ürünleri ziyaretçilerden ise tam not alıyor.