Beledi̇ye Başkanımız Op. Dr. R. Gali̇p Vi̇di̇nli̇oğlu’nun 15 Mayıs Hava Şehi̇tleri̇ni̇ Anma Günü Mesajı
Havacılarımız, üstlendikleri zor görevle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbâl göklerdedir” sözünün yılmaz savunucuları olarak savunma gücümüzün en üst düzeye çıkmasına büyük katkıda bulunmaktadırlar. 15 Mayıs Hava Şehitlerini Anma Günü, havacılığımızın; bütün ordu ve donanmasıyla vatanı korumak için canını veda etmiş kahramanlarımızın günüdür.
1630 yılında Hezârfen Ahmet Çelebi, Osmanlı İmparatorluğu zamanında İstanbul Galata Kulesi’nden uçmuş; İstanbul Boğazı’nı aşarak Anadolu Yakası’na geçmiştir. İnsanların uçmayı gerçekleştirebileceğinin ilk ispatı olan bu başarı dünya milletlerine örnek olmuştur. Bu uğurda çalışanlara inanç, güç kaynağı kazandırmıştır.
Havacılık tarihimizde minnetle andığımız bir diğer isim de Vecihi Hürkuş’tur. Türk pilot, mühendis ve müteşebbis olan Vecihi Hürkuş, Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biridir, Türkiye’nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisidir. Türkiye’mizin ilk yerli uçağını üretmiştir.
Tarihimizden aldığımız güç ile Hava Kuvvetlerimiz, dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, en üstten en alt birimine kadar görevlerini en iyi şekilde yerine getirmekte, dünyada barış ve istikrarın sağlanabilmesi için çalışmaktadır. Savunma ve havacılık sanayiinde son yıllarda yapılan atılımlarla Türk Hava Kuvvetleri’nin gücüne güç katılmıştır. Bu güç, dört bir yandan vatanı bir zırh gibi çevrelemektedir. En zorlu koşullarda dahi bu zırhı korumaktan geri durmayan, bizler hür ve rahat yaşayabilelim diye canını vermiş nice kahramanımız bulunmaktadır.
Karaları, denizleri, gökleri ile bölünmez bir bütün olan güzel yurdumuzda ülkemizin korunması ve barış ortamının sağlanması uğrunda canlarını feda eden hava şehitlerimizi her yıl 15 Mayıs günü büyük bir saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Kahramanlarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun.