haberler

Başkan Talimatı Verdi Maske Dağıtımı Hızlandı

Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, 20 bin maske 10 bin eldiven dağıttıklarını açıklamıştı.

Koronovirüs ile mücadele kapsamında bugüne kadar 20 bin maske dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda maske dağıtımımızı sürdüreceğiz. Sokağa çıkma yasağı olan vatandaşlarımızın evlerine maskelerini teslim edeceğiz” demişti.

Başkan Vidinlioğlu’nun talimatının ardından Alo 153 hattından talepler alınmaya başlanırken Trafik Zabıta ekipleri de maskeleri hızla talep sahibinin adresine bırakıyor.

TRAFİK ZABITA EKİPLERİ KAPI KAPI MASKE DAĞITIYOR

Koronovirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede çalışmalarını mesai mefhumu gözetmeksizin sürdüren Kastamonu Belediyesi, maske ve eldiven dağıtımına başladı.

Salgın dolayısıyla sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü, 20 yaş altı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar Kastamonu Belediyesi Alo 153 Hilal Masa hattını arayıp maske talebinde bulunabiliyorlar. Maske talebini alan Trafik zabıta ekipleri talep sahibine maskelerini hızla ulaştırıyor. Kastamonu Belediyesi iki gün de kendisine gelen yaklaşık 200 talebi karşılayarak toplamda 1000 civarında maskeyi talep sahiplerinin evlerine teslim etti.

BELEDİYE HİZMET BİNASINDA VE MUHTARLIKLAR DA MASKE DAĞITIMI YAPILACAK

Kastamonu Belediyesi, mahalle muhtarlıklarına da maske gönderdi. Bu doğrultuda sokağa çıkma yasağı olmayan vatandaşların maske talepleri Kastamonu Belediyesi hizmet binasından ve mahalle muhtarlıklarından karşılanacağı duyuruldu. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Pazar alanlarında da maske dağıtımları devam ediyor.

“BUGÜNE KADAR 20 BİNİN ÜZERİNDE MASKE DAĞITTIK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Koronovirüs ile mücadele kapsamında bugüne kadar 20 bin maske dağıttık” dedi.

Pazar yerlerinde gerekli önlemlerin alındığını ve öncelikle buralarda maske ve eldiven dağıtımına başlandığını da söyleyen Başkan Vidinlioğlu, sokağa çıkma yasağı olan vatandaşların evlerine maske dağıtımının Zabıta ekiplerinde yapıldığını ifade etti.

“İKİ GÜNDE 1000 MASKE TESLİM EDİLDİ”

İki günde Alo 153 hattına gelen yaklaşık 200 talebin ekiplerce karşılandığını vurgulayan Başkan Vidinlioğlu, “Ekiplerimiz iki günde yaklaşık 1000 maske dağıtımı yaptı. Sokağa çıkma yasağı olmayan vatandaşlarımız Kastamonu Belediyesi hizmet binamızdan ve mahalle muhtarlıklarından maskelerini temin edebilecekler. Bizler gücümüz yettiğince maske dağıtımını sürdüreceğiz. Kovid-19 salgınıyla mücadele süresince 10 bin eldivende dağıtımı da yaptık. Ayrıca tüm mahalle ve sokaklarımızı dezenfekteli su ile yıkadık. Ekiplerimiz mahalle ve sokaklarımızı ikinci kez dezenfekteli su ile yıkıyor. Tüm ekiplerimizle sahadayız. Tedbirlerimizi en üst seviyede almaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz ise evde kalmaları ve kurallara uymalarıdır” diye konuştu.