9. Kastamonu Ahşap Fuarı ‘Ahşaba Hayat Verenler Burada’ Temasıyla Kapılarını Açtı

Belediye Başkan Yardımcımız Nuray Çolak:

“KASTAMONUMUZ, AHŞABIN VE ORMANCILIĞIN BAŞKENTİ KONUMUNDADIR”

Belediye Başkan Yardımcımız Nuray Çolak, bu yıl 9.’su gerçekleştirilen Kastamonu Ahşap Fuarı’nın açılışına katıldı.

İlimizin zengin orman varlığının değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması ve bu alanda faaliyet gösteren firmalar ile ürünlerin tanıtılması amacıyla bu yıl 9.’su gerçekleştirilen Kastamonu Ahşap Fuarı’nın Kuzeykent etkinlik alanında gerçekleştirilen açılışına Belediye Başkan Yardımcımız Nuray Çolak katıldı.

9. Ahşap Fuarı’nın açılışına ayrıca Vali Yaşar Karadeniz, Kastamonu önceki dönem Milletvekili Emin Çınar, Türkiye Ağaç İşleri Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, Garnizon Komutanı Per. Alb. Gamze Aydoğdu, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Ahşap fuarının açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcımız Nuray Çolak; “9. Kastamonu Ahşap Fuarımızın açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Kastamonumuzun tanıtımı açısından oldukça önemli bir haftayı geride bıraktık. İstanbul’da düzenlenen Kastamonu Tanıtım Günleri, Ankara’da düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi ve hafta sonu şehrimizde ilkini düzenlediğimiz Kastamonu Gastronomi Festivaliyle şehri şehir yapan değerlerimizi tanıttık. Bugün de yüzde 67’si orman olan, ahşaba sanat katan ellerin var olduğu Kastamonumuzda 9. Kastamonu Ahşap Fuarı’nı gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin en zengin orman varlığına sahip olan Kastamonumuz, ahşabın ve ormancılığın da başkenti konumundadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de plastikten bir kaçış var. Bu doğrultuda ahşap ürünlerin değeri her geçen gün artmaktadır. Ahşap Kastamonu’nun özüdür. Ahşaba ruh katan şehirde yaşıyoruz. Burada ahşaba yapılan yatırım asla boş yatırım olmaz. Şehrimizde ahşap mamul, yarı mamul ve mobilya üretimi noktasında önemli firmalarımız var. Bu alanda dünya ile yarışan firmaları bünyemizde barındırıyoruz. Yine alın terini ahşaba dökerek birbirinden güzel oyma eserleri yapan, küçük atölyelerde dev eserler ortaya çıkartan ustalarımızı da şehrimizin hazineleri olarak görüyoruz. Ortak akıl ile tüm değerlerimizi olduğu gibi ahşabımızın marka değerini bulunduğu noktadan daha da yukarıya taşıyabileceğimizi düşünüyorum. Bu doğrultuda da her türlü projeye açık olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Tarihin her safhasında ahşabın değerini bilmiş ve ahşap ile canlanmış şehrimizde düzenlediğimiz fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fuarımızın şehrimize hayırlar getirmesini diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcımız Nuray Çolak ve protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini keserek fuarda yer alan stantları da ziyaret ettiler. Fuarın kapıları 6 Ekim’e kadar ziyaretçilere açık olacak.