Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Vefatının 81. Yılında Andık

Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete irtihalinin 81. yılında düzenlenen programlarla anıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başlayan anma programına Belediye Başkanımız Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, eşi İlknur Vidinlioğlu ile birlikte katıldı. Kastamonu Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığımızın çelenklerinin sunumu ile başlayan program saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte bayrakların yarıya inmesi, 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenin ardından anma programı Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde devam etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda; öğrencilerin şiirlerini okuması, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunması, Atatürk’ün hayatıdan bir kesitin öğrenciler tarafından canlandırılması ve Atatürk’ün sevdiği parçaların seslendirildiği müzik dinletisi yer aldı.