Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu: “Bu Akşam Öğrencilik Yıllarıma Geri Gittim”

TÜRK DÜNYASI’NIN ORTAK EZGİLERİ TURHAN TOPÇUOĞLU ŞEHİR PARKI’NDAN YÜKSELDİ.

Belediye Başkanlığımız tarafından 21. Türk Dünyası Günleri kapsamında Bünyamin Aksungur ve Kırgız Özyaman konserleri tertip edildi.

Belediye Başkanımız Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı’nda düzenlenen Bünyamin Aksungur ve Kırgız Özyaman konserine eşi İlknur Vidinlioğlu ile birlikte katıldı. Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu konser sonrası yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tabi ben bu akşam çok geriye gittim. Öğrencilik  yıllarıma geri gittim. Uzun zamandır ara ara dinlediğim, ara ara mırıldandığım ama hiç toplu söylemediğim Güzel Türkistan sana ne oldu?  Sebap vakitsiz güllerin soldu ve tabi Turan ve Ana yurt marşı… Tabi ikisinin de bende hatırası var.

Rahmetli Başbuğumuz, Medrese-i Yusufiye’den çıktıktan sonra ilk yemeği Cerrah Paşa’da Cerrah Paşalılar olarak biz vermiştik. O akşam da birlikte söylemiştik. Ben de hemen yanı başındaydım. Bu gece 35 sene öncesine gittim. Öyle bir gece yaşattınız ki sizlere teşekkür ediyorum. Turan coğrafyasının hemen hemen her tarafını sayenizde dolaşmış olduk. Özellikle Doğu Türkistan gündeme geldi. Doğu Türkistan’da son dönemde çekilenler çok çok fazla. Türk’ün üzerinde oynanan oyunlar hiç bitmiyor. Bugün de üç şehidimiz, 7 yaralımız var. Şehitlerimize gani gani rahmet, inşallah onlarda bizden razıdırlar. Mekânları cennet olsun.  Turan coğrafyasını mutlaka ama mutlaka her dem zinde tutmalıyız. Özellikle Doğu Türkistan’dan söylediğiniz Canan Uyku’da, divan edebiyatında esme ey bad esme Canan Uyku’da der. Bad yanlış hatırlamıyorsam sabah rüzgârıdır. Siz söyleyince artık o bad essin de bu zulümler son bulsun inşallah.

Bu akşamın ikinci güzel tarafı sevgili Turhan Başkanımızın da bizle birlikte olması oldu. Kendisinin Kastamonu’ya emeği çok. Cenab-ı Allah her faniye böyle bir güzellik yaşatsın. Sağlığında Turhan Topçuoğlu Parkı’nda Turhan Başkan ile böyle bir organizasyonda birlikte olmaktan dolayı da ayrıca çok büyük mutluluk duydum.

Bu yıl biraz aceleye geldi. Ara verilmiş olan Türk Dünyası etkinliklerine yeniden başladık. İnşallah önümüzdeki yıllarda hemşehrilerimizle birlikte güzel işlere imza atarız. Ağzınıza sağlık, iyi geldiniz iyi ki sizlerle olduk. Herkese teşekkür ederim. Sevgiler, saygılar sunarım.”

“TURHAN TOPÇUOĞLU DA KONSER PROGRAMINI BELEDİYE BAŞKANIMIZ GALİP VİDİNLİOĞLU İLE BİRLİKTE TAKİP ETTİ”

Turhan Topçuoğlu Şehir Parkında düzenlenen Bünyamin Aksungur ve Kırgız Özyaman konserlerine 1999-2014 yılları arasında Kastamonu Belediye Başkanlığı görevini yerine getiren ve Kastamonu’ya önemli hizmetlerde bulunan Turhan Topçuoğlu da yer aldı. Konser programını Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu ile birlikte takip eden Turhan Topçuoğlu program sonunda sanatçılara plaketlerini Belediye Başkanımız ile birlikte takdim etti.

Programda ayrıca MHP MYK Üyesi Tarık Ziya Çağılcı, Belediye Başkan Yardımcılarımız Mehmet Yurt ile İsmail Hakkı Özcebeci, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş da yer aldılar.