Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş’ın 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak ve tüm hedeflerimize güçlü bir şekilde ilerlememize büyük katkı sağlayacak en önemli unsur hiç şüphesiz sağlam bir eğitim sisteminden geçmektedir. Bu doğrultuda hedeflerimizin gerçekleşmesindeki en büyük güç kaynağımız nitelikli, öz güveni yüksek, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerimizdir.

Ülkemizin yeni bir döneme girdiği bu yıl eğitim öğretimde de önemli reform hazırlıkları hükümetimiz tarafından yapılmaktadır. Bu alanda gerçekleştirilecek olan reformlarla bizler inanıyoruz ki istenilen noktaya hızla ulaşılacaktır.

Vatanına, milletine, barağına ve değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmesinde kıymetli ailelerimiz kadar eğitim sistemimizin ve kutsal bir görev yürüten öğretmenlerimizin de katkısı çok büyüktür. Bu bilinçle Kastamonu Belediyesi olarak dün olduğu gibi bugünde yarında ellimizden gelen tüm desteği eğitim kurumlarımıza vermekteyiz ve vereceğiz. Geleceğimizin, bağımsız ve güçlü Türkiye’nin yarınları olan çocuklarımızın ve gençlerimizin her daim yanında olacağız.

Eğitim ve öğretim yılımızın başladığı bugün itibariyle trafik akışında da ciddi bir artış olacaktır. En kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımız trafikte daha aktif halde bulunacaktır. Buradan sürücülerimizin özellikle okul önlerinden geçerken daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu doğrultuda trafik ekiplerimiz ile birlikte Kastamonu Belediyesi Ulaşım Zabıta ekiplerimiz gereken her türlü çalışmayı yapamaya hazırdır. Çocuklarımızın okullarına güvenli bir şekilde gitmeleri ve evlerine aynı güvenle geri dönmeleri için bizlerin üzerine düşen her ne varsa büyük bir titizlik ve hassasiyetle yerine getirilecektir. Üzücü hadiselerin olmaması adına servis şoförlerimize de büyük görevler düşmektedir. Servis şoförlerimizin, ailelerimizin en değerli varlıklarını, ülkemizin ise geleceğini taşıdıkları bilinciyle hareket etmeleri elzemdir.

Bu düşüncelerle, 2018–2019 eğitim öğretim yılının ülkemize hayırlı olması temennisiyle ilköğretim haftasını kutluyor, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum.