Millet Kıraathanesi Uçak’ta Hayat Buldu

Kastamonu Belediyesi’nden Dünya’da eşi benzeri görülmemiş bir konsept

Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olan ‘Millet Kıraathanesi’ ilimizde de hizmet vermeye başladı. Aktekke Mahallesi’nde bulunan uçakta hizmet verecek olan kıraathane ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, çocukların Millet Kıraathanesi’ne ve havacılığa olan ilgilerini artırmak için uçak konsepti ile hayata geçirdiklerini söyledi.

Kıraathanenin sabah saat 8.30 ila gece saat 23.00 arasında hizmet verdiğini söyleyen Babaş, “Bu bölge Aktekke Mahallesi, yani eski Kastamonu’nun merkezlerinden biri. Buraya çevre düzenlemesi yaptık ve güzel bir uçak konseptinde Millet Kıraathanesi’ni burada oluşturduk. Müthiş bir halk teveccühü var. Bayanlarımız, erkeklerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız buraya geliyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğine, onun direktifleri doğrultusunda yaptığımız güzel bir çalışma. Halkımız da çok beğendi. Daha da geliştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

“ÖNDEMLİ OLAN GENÇLERİN KİTAPLA BULUŞMASI”

Millet Kıraathaneleri’nde önemli olanın özellikle gençlerin kitapla buluşması olduğunu vurgulayan Başkan Babaş şunları söyledi;

“Burada önemli olan gençlerimizin kitapla buluşması, birbirleriyle arkadaşlıklarını pekiştirmesi, topluma entegre olması, mahalle kültürüyle birleşmesi gibi çok çok nedenlerle bu kıraathaneyi oluşturduk. Önümüzdeki günlerde yanına bir bina daha yapacağız ve orayı da bilim merkezi şeklinde gençlerimize sunacağız. Bu bölge halkımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın ilgi odağı haline gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde buradaki ikramlar sosyal proje olarak tarafımızdan karşılanmaktadır. Biz de gerçekten projenin böyle verimli olduğunu gördüğümüzde çok mutlu oluyoruz. Burada kitap okunmasını, günlük gazetelerin okunmasını, geleceklerine yönelik fikir alışverişinde bulunulmasını, geleneksel masa oyunlarının oynanmasını tavsiye edebileceğim mükemmel bir sistem olduğunu düşünüyorum ve uygulamaya başladık. En büyük amaçlarımızdan bir tanesi de geleceğin teminatı olan gençlerin sosyal aktivitelerini doğru yolda yapmalarını sağlamak. Hayırlı olacağına inanıyorum. Millet Kıraathanelerini ilgi odağı haline getirmemiz lazım. Gençleri buraya çekmemiz lazım. Çekim gücü olması lazım. En iyi ilgi çekici durumlardan birisi de uçak konseptiydi. Gerçekten de çok ciddi manada ilgi var. İnsanlarımızın çoğu hem içindeki konsepti merak ediyorlar hem de buraya gelenler için de mükemmel bir proje. Uçağa çok ilgi var. Bu bölge de Kastamonu’nun her yerinden görülebilen bir bölge.”