Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş’ın Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, velilerimizin, kutsal bir görev yürüten öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin ‘20017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nı en kalbi duygularımla kutluyor heyecanlarını paylaşıyorum.

Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak, Türkiye’nin 2023 hedefine sağlam bir şekilde ilerlemesine büyük katkıyı sağlayacak en önemli unsur hiç şüphesiz sağlam bir eğitim sisteminden geçmektedir. Bu doğrultuda atılan her adım geleceğimizi güçlendirecektir. Bu noktada bizler okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve çocuklarımızın zihin dünyalarını biçimlendiren müfredat ve kitaplara çok iyi sahip çıkmalıyız.

Geçmişini bilen, geleceği için büyük hayaller olan nesiller Büyük Türkiye hedefinin de teminatıdır.

Çocuklarımızın vatanına, milletine, bayrağına ve inançlarına bağlı olarak yetiştirilmesinde kıymetli ailelerimiz kadar eğitim sistemimizin ve kutsal bir görev yürüten öğretmenlerimizin de önemi büyüktür. Bu bilinçle bizler ellimizden gelen tüm desteği eğitim kurumlarımıza vermekteyiz ve bundan sonra da vereceğiz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın her daim yanında olacağız.

Eğitim ve öğretim yılımızın başladığı bugün itibariyle trafik akışında da artış olacak, en kıymetli varlıklarımız trafikte seyir halinde olacaktır. Özellikle okul önlerinden geçerken sürücülerimizin daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda trafik ekiplerimize, Kastamonu Belediyesi Ulaşım Zabıta ekipleri de gereken her türlü desteği sağlayacaktır. Çocuklarımızın okullarına güvenli bir şekilde gitmeleri ve evlerine aynı güvenle geri dönmeleri için bizlerin üzerine düşen her ne varsa büyük bir titizlik ve hassasiyetle yerine getirilecektir. Üzücü hadiselerin olmaması adına servis şoförlerimize de büyük görevler düşmektedir. Servis şoförlerimizin, ailelerimizin en değerli varlıklarını, ülkemizin ise geleceğini taşıdıkları bilinciyle hareket etmeleri elzemdir.

Bu düşüncelerle, 2017–2018 eğitim öğretim yılının ülkemize hayırlı olması temennisiyle ilköğretim haftasını kutluyor, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum.