Sarı Otobüsler marşa bastı

28 yıl aradan sonra Kastamonu Belediyesi toplu ulaşım hizmeti veriyor

Kastamonu Belediyesi şehir içi ulaşımda Sarı Otobüs dönemini sabah saat 06.30 itibarıyla başlattı. Kastamonu Belediyesi 28 yıl aradan sonra yeniden toplu ulaşımda vatandaşlara hizmet sunar hale geldi.

Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın seçim döneminde sözünü verdiği ve üzerinde özenle durduğu Sarı Otobüsler 150 milyon TL’lik yatırımla şehre kazandırılmıştı. İlk etapta alınan 7’si 12 metre, 5’i 8 metre olan toplam 12 otobüs vatandaşların hizmetine sunuldu. Sarı Otobüsler ilk seferini saat 06.30’da gerçekleştirdi.

 “Sarı Otobüsler” toplu ulaşım filosu, modern yapısı, erişilebilir özellikleriyle Kastamonululara güvenli, konforlu ve saygın bir ulaşım hizmetiyle ilk günden vatandaşların beğenisini kazandı.

Sarı Otobüslerin ilk seferinde yolculuk yapan vatandaşlar Sarı Otobüslerin merakla bekledikleri bir proje olduğunu ifade ederek araçların genişliği ve konforundan bir hayli memnun olduklarını dile getirdiler. Belediye Başkanı Hasan Baltacı’ya hizmetten ötürü teşekkür eden vatandaşlar Kastamonu’ya faydalı olan bir projenin hayata geçmesinden dolayı da mutlu olduklarını belirttiler.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN KASTAMONU’M

Belediye Başkanı Hasan Baltacı Sarı Otobüslerin ilk seferiyle ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda “Sarı Otobüsler Marşa Bastı! Yuvamız Kastamonu’ya kazandırdığımız Sarı Otobüsler, daha hızlı, daha güvenli, daha konforlu ve daha saygın bir ulaşım hizmeti için yolla çıktı. Hayırlı uğurlu olsun Kastamonu’m…” ifadelerine yer verdi.

YUVAM KART DÖNEMİ BAŞLADI

Yeni sistemle birlikte “Yuvam Kart” uygulaması da hayata geçirildi. Sarı Otobüslerde için vatandaşlar, kartlarını Kuzeykent Hizmet Binası ile Cumhuriyet Meydanı Hizmet Binasından temin edebiliyor ve kişileştirebiliyorlar.   Kastamonu Belediyesinin belirlediği 11 noktada Yuvam Kartlar dolum işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Yuvam Kart ile birlikte Sarı Otobüslerden 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımız ile 0-4 yaş çocuğu olan anneler ücretsiz yararlanacak. Öğrenciler ise ulaşımlarını indirimli olarak sağlayacak.

Yuvam Kartlar’a dolum yapılabilecek noktalar ise şöyle: Olukbaşı Hizmet Binası, Yönmar Büfe, Son Yaz Büfe, Hızlılar Büfe, Suat Büfe, Kaptan Büfe, ZDS Teknoloji İnş. ve Oto, Murat Gıda, Kuzeykent Hizmet Binası ve 3E Kampüs Market…

HAT NUMARALARI VE GÜZERGAHLAR

Sabah 06.30 itibariyle seferlerine başlayacak olan Sarı Otobüslerin hat numaralı ve güzergahları ise şöyle:   

101 Nolu Hat: Olukbaşı – Cezaevi – Kuzeykent – Jandarma Alayı

102 Nolu Hat: Olukbaşı – Hastane – Otogar – Kuzeykent – Jandarma Alayı

103 Nolu Hat: Olukbaşı – SFC – Salı Pazarı – Hastane – Otogar – Park ve Bahçeler Yerleşkesi

104 Nolu Hat: Cumhuriyet Meydanı – Salı Pazarı – Hastane – Huzurkent – Jandarma Alayı

105 Nolu Hat: Cumhuriyet Meydanı – Hastane – Otogar – Cezaevi – Üniversite (Ekspres Ring)

106 Nolu Hat: Jandarma Alayı – Otogar – Hastane – Mehmet Akif Ersoy Mahallesi

107 Nolu Hat: Cumhuriyet Meydanı – Doğakent – Örencik TOKİ

108 Nolu Hat: Cumhuriyet Meydanı – Esentepe (Ring)

109 Nolu Hat: Cumhuriyet Meydanı – Batıkent (Ring)

109-H Nolu Hat: Cumhuriyet Meydanı – Huzur 2 – Batıkent

Vatandaşlar, Sarı Otobüslerin hat güzergahları ve saatleriyle ilgili detaylı bilgiye ise https://www.kastamonu.bel.tr/sariotobus/ adresinden uluşabilecekler.