T.C. Kastamonu Belediyesi Resmi Web Sitesi | www.kastamonu.bel.tr » Kastamonu Lezzetler Günü

Kastamonu Lezzetler Günü

Kastamonu Belediyesi ile Tadında Anadolu iş birliğinde 3 büyük havalimanı ve 1 alışveriş merkezinde hayata geçecek olan “Kastamonu Lezzet Günleri” etkinlikleri devam ediyor. Geçtiğimiz ay Ankara Esenboğa Havalimanı’nda başlayan etkinlikler kapsamında bugün ve yarın Atatürk Havalimanı’nın iç hatlar bölümünde “Tadında Anadolu” restoranında Kastamonu lezzetleri servis edilecek. 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde ise İstanbul Altunizade Capiitol Alışveriş Merkezi Tadında Anadolu Restoranı’nda da devam edecek etkinlikte ilimiz yöresine ait Kara Çorbadan, Bandumaya ve Samsı Böreğine kadar şehrimize özgü bir çok yemek pişirilerek servis edilecek.

Türk Dünyası Kültür Başkenti olan ilimiz, Gastronomide UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmeyi hedefiyle, yöresel lezzetlerini çizdiği rota doğrultusunda tanıtmaya devam edecek.

Bu bağlamda etkinlik zincirinin son halkası 21-22 Haziran tarihlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Giriş Tadında Anadolu olacak.

Belediye Başkanı Babaş: “KASTRONOMİ’DE KARARLIYIZ”

Tadında Anadolu ile işbirliği içinde 3 havalimanı ve 1 alışveriş merkezinde Kastamonu lezzetlerini tanıtacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Gastronomide iddialı bir iliz. Ankara Esenboğa Havalimanımızın ardından Atatürk Havalimanımız da da şehrimizin lezzetlerini tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projedeki dostlarımız ile birlikte bugün hep birlikte Kastamonu Lezzetler Günümüzün açılışını gerçekleştireceğiz. Biz Gastronomi’yi Kastronomi yapmakta kararlıyız. Bugün Kastamonu mutfağı Türk mutfağını Berlin ITB fuarında temsil ederek ne derece büyük bir zenginliğe sahip olduğunu gösterdi. Mutfağımızı koruma, geliştirme ve tanıtma gayretimiz yurtiçi ve yurtdışındaki önemli podyumlarda sürecek. Hedefimiz ilimizin adını UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne yazdırmak ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda da yer alabilmek. İşbirliklerinden dolayı BTA ailesine teşekkür ediyoruz” dedi.