Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kadınlarıyla var olmuş, İstiklal ve İstikbal mücadelesini kazanmış bir milletin evlatları olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Tarihimizin her safhasında önemli görevler üstlenen kahraman kadınlarımız, günümüze rehber olacak birçok destanı miras olarak bizlere bırakmışlardır. Türkiye’nin temellerinde Şehit Şerife Bacı, Halime Çavuş, Nene Hatun gibi isimli isimsiz kahraman Türk Kadının harcı bulunmaktadır.

Kurtuluş Savaşı’nda İstiklal ve İstikbalimiz için Şehit Şerife Bacı nasıl önce vatan diyerek kundaktaki çocuğunun örtüsünü mermilerin üzerine örtmüşse, Halime Çavuş nasıl cepheden cepheye koşarak göğüs göğüse çarpışmışsa, 15 Temmuz’da Ayşe Aykaç kardeşimiz gibi nice kadın kahramanımız İstiklal ve İstikbalimiz için aynı ruhla Boğaziçi Köprüsü’nde şehadet şerbetini içmiştir. Bugün de Şehit Şerife Bacı’nın Halime Çavuşların, Nene Hatunların ve Kara Fatmaların asil torunları olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin kadın kahramanları Afrin’de kalleşlere karşı mücadele vererek göğsümüzü kabartmakta ve şanlı tarihimize yeni destanlar yazmaktadır.

10 Aralık 1919 yılında Kadın Mitingi’nde dünyaya meydan okuyan Kastamonu kadını dün olduğu gibi bugünde ülkemiz üzerinde şer odaklarının oyunlarını yakinen görmekte ve Kurtuluş Mücadelesi ruhuyla hareket etmektedir. İçinde bulunduğumuz zor günlerin üstesinden tarihimizde olduğu gibi fedakâr ve cefakar kadınlarımızın dik duruşu ve yetiştirdikleri vatan evlatlarının üstün mücadelesiyle geride bırakacağımıza yürekten inanıyorum.

Kadınlarımıza yönelik yaptığımız projelerle dikkat çeken bir belediye olarak üzerimizdeki sorumluluğun bilincindeyiz. Önümüzdeki süreçte de kadınlarımızın sosyal yaşantımız içerisinde aktifliğinin daha da artması adına var gücümüzle çalışacağımızın bilinmesini isterim.

Bizler kadınlarımıza her alanda değer verirken, insanlığa yönelik suç olarak gördüğümüz kadına yönelik şiddetin tamamen ortadan kaldırılması noktasında da topyekun bir birliktelikle hareket etmeliyiz. Kadına uygulanan her türlü şiddeti kınıyor, bu sorunun çözümü için hükümetimiz önderliğinde toplumumuzun her kesiminin bu zihniyet değişimini tarihimizden aldığımız güçle gerçekleştireceğine yürekten inanıyorum.

Bu duygular içerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Gerek Çanakkale’de gerek Milli Mücadele’de gerek 15 Temmuz hain kalkışmada, gerekse Afrin’de vatanını, milletini, devletini, bayrağını ve inançlarını savunarak bu uğurda şehit olan kadınlarımızı minnetle yad ediyor Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum.