Başkan Babaş’tan Esnafa İstanbul Müjdesi

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ankara’da olduğu gibi İstanbul’daki Kastamonu Günleri’nde de Kastamonulu olmayan kimseye stant açma izni verilmeyeceğini belirterek, “Esnaflarımız nakliye ve stant ücreti de ödemeyecekler” diye konuştu.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Bakırköy Botanik Park’ta 12-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan 9’uncu İstanbul Kastamonu Günleri’yle ilgili olarak ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü başkanları ve esnaflarla bir araya geldi.

Başkent’te Kastamonu Günleri’nde ilimizin çok güzel temsil edildiğini söyleyen Babaş, Bursa’daki Kastamonu Günleri’nde tat almadığını belirtti ve “Açık söylüyorum, Kastamonu üzerinden kimseye siyaset ve ticaret yaptırmam. Seneye ya Kastamonu adı kullanılmayacak ya da Kastamonu esnafı tamamen yer alacak. İstanbul’da ise artık Kastamonu Günleri Feshane’de yapılamıyor. Onun için KASDER ile Bakırköy’de Botanik Parkı’nı bulduk. Açık hava bir alan. İlk sene belki dar gelebilir. Güzel ve hoş bir alan. Her yere yakın bir nokta. Arkadaşlarımız gerekli hazırlıkları tamamlayacak. Esnafımızdan nakliye ve katılım parası almıyoruz. Orada Kastamonulu esnaf dışında kimse olmayacak. Buralarda başka yörelerin ürünlerini satmayacaklar. Önemli olan Kastamonu’nun tanıtılması” dedi.

İstanbul’daki tüm Kastamonululara etkinliği duyuracaklarını da ifade eden Babaş, kurulacak stantlar hakkında da bilgi verdi.

“KÜLTÜRÜMÜZDE KÖÇEK YOK!”

Başkan Babaş, konuşmasının devamında Kastamonu Merkez’de köçek kültürünün olmadığını ifade ederek “Şehrimizdeki düğünlerde, bayramlarda ben bunu kesinlikle yasaklıyorum. Eğer görürsem düğün sahibine de, oynayana da ceza vereceğim. Bizim kültürümüzde kesinlikle böyle bir şey yok. Düğün salonlarına yazı gönderdim. Kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Davul, zurna çalsın tamam, ama köçekliği yasaklıyorum. Kültürümüzde olmayan bir şeyi ne yapıyorum, ne de yaptırıyorum. Geçen sefer beni ateşten atlatamadılar. Benim dedem ateşten atlamadı ki ben atlayım. Ben memleketimin kültürü ne yaparsa onu yaparım. Atamdan mı gocunacağım. Artık kendi kültürümüzü, geleneklerimizi yaşatmalıyız, yöresel oyunlarımızı oynamalı ve sergilemeliyiz” dedi.